Japon Yapıştırıcısı Elden Nasıl Çıkar?

27-12-2022 14:29
Japon Yapıştırıcısı Elden Nasıl Çıkar?

Japon yapıştırıcısı genel olarak birçok çeşidi bulunan ve süper yapıştırıcı olarak da adlandırılan bir yapıştırıcı türüdür. Kuvvetli bir yapıştırma etkisine sahip olan Japon yapıştırıcı siyanoakrilat bazlı su türü çeşidinde ilk olarak 1980’li yıllarda ülkemize gelmiştir. Üreticisi ise Alteco firması Japonya merkezli olduğundan dolayı ve ürünün üzerinden Japon harflerinin yer aldığı için ürünün ismi Japon yapıştırıcısı adıyla bilindi. Zira geçmiş yıllardan bu yana da Japon yapıştırıcısı olarak adlandırılan siyanoakrilat bazlı yapıştırıcılar da birçok yüzeyde yapıştırma ihtiyaçlarını hızlı ve kolay bir biçimde karşılanmasına olanak tanımaktadır. 

Ayrıca çok kullanışlı ve ekonomik olan Japon yapıştırıcısı oldukça güçlü bir yapıştırma etkisine sahiptir. Bu noktada japon yapıştırıcı için elbette ki belli başlı çıkarma yöntemleri bulunmaktadır. Ve en çok merak edilen sorular genel itibariyle Japon yapıştırıcısı nasıl çıkar ve Japon yapıştırıcısı elden nasıl çıkar şeklinde olmaktadır. Bunun için gerekli çözümler mevcuttur. Özellikle de sıklıkla araştırılan donmuş Japon yapıştırıcısı nasıl çıkar sorusunun da çözümleri vardır. Bu soruların yanıtına ulaşmadan önce Japon yapıştırıcısının tam anlamıyla ne olduğu bilinmelidir.

Japon Yapıştırıcısı Nedir?

Japon Yapıştırıcısı kısacası siyanoakrilat adındaki bir kimyasal maddeden üretilen yapıştırıcı türüdür. Uygulandığı yüzeylerde hızlı ve dayanıklı olacak şekilde yapışma sağlamaktadır. Bu yapıştırıcı uzun ömürlü ve oldukça da kalitelidir. Bu nedenle yapıştırma işlemleri için ilk aranılan yapıştırıcı ürün Japon yapıştırıcısı olmaktadır. Genellikle yaygın olarak kullanılan Japon yapıştırıcısının birden çok ürünü yapıştırmak amacıyla kullanıldığı da bilinmektedir. Ofiste, evde, iş hayatında veya eğitim gibi yaşam alanlarında da kullanım oranı fazla olan bir yapıştırıcıdır. 

Japon yapıştırıcısının neleri yapıştırdığı da merak konusu olmaktadır. Bir sürü ürünün yapıştırılmasında kullanılmaktadır. Örneğin; seramik kupalar, porselen tabaklar vb. gibi ürünlerde kırık meydana geldiğinde Japon yapıştırıcısı tercih edilmektedir. Çünkü anında yapışma sağlar ve ürünün eskisinden de iyi bir hale gelmesini sağlar. Ayrıca deri, lastik, PVC, kauçuk, mantar yüzeyleri vb. gibi durumlar için de Japon yapıştırıcısı etkili olmaktadır. Bu yapıştırıcı sonuç olarak mükemmel sonuçlar sunmaktadır. 

Japon Yapıştırıcısı Nasıl Kullanılır?

En sık tercih edilen ve beğenilen yapıştırıcıların başında Japon yapıştırıcısı gelmektedir. Ürün kalitelidir ve bir o kadar da kullanımı hassaslık gerektiren bir yapıştırıcıdır. Bu nedenle öncelikle Japon yapıştırıcısı nasıl kullanılır sorusuna yanıt vermek gerekir. Peki, bu yapıştırıcı nasıl kullanılmakta? Japon yapıştırıcısı kuruduğunda esnek değil aksine sıkı ve sert bir hal alır. Ve bu yapıştırıcının kuruması da hızlı gerçekleşir. Özellikle plastik, metal ve ahşap gibi ürünler üzerinde kullanılmaktadır. Öncesinde kullanılacak olan yapıştırıcının ağzı açılır. Ellere değmeyecek şekilde ilgili kısımlara sürülür. 

Sürülecek bölüm küçük bir bölgeyse damla damla sürmek yeterli olmaktadır. Bu işlem sırasında yapıştırıcının elden ve ciltten uzak durması gerektiği önemli bir husustur. Ayrıca yapıştırıcının içerisinde bulunan maddeden dolayı da kapalı ortamlardan uzak tam havalandırılmış ortamlarda muhafaza edilmesi gerekir. Hızlı bir etkiye sahip olan Japon yapıştırıcısının sürüldüğü yerlerde veya yanlışlıkla döküldüğü yerlerde izi kalabilir. Bu yüzden de en sık karşılaşılan yapıştırıcı lekesinden dolayı Japon yapıştırıcı lekesi nasıl çıkar, bu lekelerin çıkarılması için Japon yapıştırıcı sökücü var mı şeklinde de merak edilen sorular ortaya çıkar. Yani kurumuş Japon yapıştırıcısı nasıl çıkar sorularının da yanıtı bulunmaktadır. Doğal yöntemlerin uygulanması sonucunda yapıştırıcı lekeleri kısa zamanda yok olmaktadır. 

Japon Yapıştırıcısı Cilde Yapışır mı?

Güçlü bir yapıştırıcı olan Japon yapıştırıcısı işe yarayan bir ürün olmasıyla bilinir. Ancak bunun yanı sıra yapıştırıcının bazı olumsuz yönleri de vardır. Mesela ürünlere uygulanması esnasında elden ve ciltten olabildiğince uzak tutulması gerekir. Çünkü bu yapıştırıcı döküldüğü yerde hemen kurur ve sertleşir. Haliyle ciltte hassas olduğunda cilde veya ele değdiği anda kuruma ve sertleşme oluşur. Ve yapıştırıcı çıkarma yöntemleri uygulanmadığında da ciltten çıkması zorlaşabilir. Peki, Japon yapıştırıcısı nasıl çözülür?

Bazı yöntemler sayesinde başta Japon yapıştırıcısı olmak üzere çıkması zor olan yapıştırıcılar temizlenebilir. Bunun için Japon yapıştırıcısını ne çözer sorusuna yanıt olacak yöntemlerin bilinmesi gerekmektedir. Japon yapıştırıcısının çözülmesini sağlayan ve Japon yapıştırıcısı neyle çıkar sorusuna yanıt; aseton, tuz, çamaşır deterjanı, margarin, kokusuz terebentin vb. gibi yöntemlerdir. Sadece bu malzemeler kullanılarak da Japon yapıştırıcısının bıraktığı izlerden kurtulmak mümkündür. 

Japon Yapıştırıcısı Elden Asetonsuz Nasıl Çıkar?

En sevilmeyen durumlardan biri de yapıştırıcının ele veya cilde yapışması ve üstelik zorla çıkmıyor olmasıdır. Bu nedenle elden japon nasıl çıkar veya eldeki japon nasıl çıkar akıllardan düşmeyen sorulardır. Elbette ki yapıştırıcının olumsuzluklarından kurtulmak için bazı yöntemler uygulanır. Ancak çoğu kişi tarafından aseton kullanılmadan çıkarma yapılıp yapılmayacağı da merak edilmektedir. Yani kısacası Japon yapıştırıcısı elden nasıl çıkar asetonsuz sorusunun cevabı nettir. 

Aseton kullanılmadan yapıştırıcının ıslatılmasıyla bu soruna çözüm bulunabilmektedir. İlk olarak ele dökülen Japon yapıştırıcısı nasıl çıkar cevabı su ile çıkabilir olmasıdır. Yapıştırıcının ıslatılarak çıkarılması için sabunlu ılık su kullanılır. Bir kase içerisine ılık su doldurulur ve sonrasında 1 çorba kaşığı hafif etkili olan bir sabun eklenir. Yapıştırıcının bulaştığı bölge 30-60 saniye suda tutulur. Sonra yumuşamaya başlayan yapıştırıcının kazınmaya başlanması gerekir. Böylelikle en kısa sürede etkili olan bu çözümle yapıştırıcı temizlenmiş olur.  

Japon Yapıştırıcısı Elden Doğal Yöntemlerle Nasıl Çıkar? 

Japon yapıştırıcısı elden nasıl çıkar doğal yöntemler var mı? Bu noktada çözüm önerisi niteliğinde olan bir sürü yöntem söz konusudur. Bunların her biri Japon yapıştırıcısından kurtulmak için hızlı ve oldukça da pratik çözümlerdir. Yani ele bulaşan Japon yapıştırıcısı nasıl çıkarılır için mucizevi çözümler fazladır. Peki, ele yapışan Japon yapıştırıcısı nasıl çıkar? İşte bazı doğal yöntemler;

  • İlk olarak yapıştırıcının ciltten kazınması geçerli bir çözüm olmaktadır. 
  • Yapıştırıcının döküldüğü kısmı birkaç dakika bekletmek ve yapıştırıcının kalın bir tabaka haline dönmesini beklemek önemlidir.
  • Sonrasında ise temiz tırnaklarla veya bir cımbız yardımı ile kurumuş olan yapıştırıcının kenarından tutulması ve ağır ağır ciltten kazınması gerekir. 
  • Kokusuz terebentin yardımı ile elde yer alan yapıştırıcı ıslatılır ve sonrasında bu ıslatma işlemiyle birlikte yapıştırıcı elden çıkarılır. 
  • Sıvı çamaşır deterjanı sıcak suyla karıştırılır ve yapıştırıcının bulunduğu yer yani cilt, yaklaşık 20 dakika ovalanarak ıslatılmalıdır. 
  • Tuz ve su karışımından elde edilmiş olan macun, yapıştırıcının olduğu yere dökülür ve 30 ile 60 saniye aralığında ovularak sürülür.
  • Böylece yumuşamaya başlayan yapıştırıcı elden çıkacaktır. 

Bunun yanı sıra yanlışlıkla kumaşlar üzerine Japon yapıştırıcı dökülebilir. Böyle bir durumda ise Japon yapıştırıcısı kumaştan nasıl çıkar çözümüne de ihtiyaç vardır. Ve tabii ki çözüm mevcuttur. Japon yapıştırıcısı, kumaşa bulaşması anından itibaren müdahale gerektirir. Acilen yapışan yere aseton dökülebilir ve yapışkanlar bu sayede hızla çıkarılabilir.  

Japon Yapıştırıcısı Tırnağa Zarar Verir mi?

Elden ve gerektikçe ciltten uzak tutularak kullanılması gereken Japon yapıştırıcısı bazen istemsiz olarak cilde yapışabilmektedir. Bu gibi durumlarda Japon yapıştırıcısı tırnaktan nasıl çıkar yöntemlerinin bilinmesi kesin çözüm olmaktadır. Uygulanması gereken vazelin, tuzlu sıcak su, aseton vb. gibi yöntemler sonrasında tırnağa bulaşan yapıştırıcıya son verilebilmektedir. Bu uygulamalar sayesinde de çok kısa sürede çözüme kavuşan yapıştırıcı sonuçlarından sonra Japon yapıştırıcısı tırnağa zarar verir mi konusundaki soru işaretleri akıllardan silinir. Yani yapıştırıcı için ne kadar hızlı sürede uygulama işlemi yapılırsa ciltteki veya tırnaktaki yapıştırıcıdan kurtulmak da o kadar kolay olmaktadır. 



IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.